medjurecje_ korica„Knjiga „Međurečje“ je pravi primer „nove osećajnosti“ i samim tim intrigantna za čitanje i tumačenje. Pre svega zbog jasnog i nedvosmislenog insistiranja pesnikinjinog na emocijama i ljubavi, koje je savremena književnost potisnula u ravan otuđenja i arhaičnih osećanja s negativnim predznakom i sentimentalističkim kvalifikacijama.
Međurečje nije samo prostor između reka (ili reči)  već i simboličko prikazivanje kobi između dva bića koja ne mogu da se sretnu. Ako se izliju iz svojih životnih tokova, onda će uspeti da prevaziđu svoju sudbinsku i životnu datost, ali da li će se to osim u mislima i osećanjima desiti.
Ova poezija je oda seti, ona govori više o (ne)mogućnostima nego o gotovom i razrešenom dešavanju, ona je porinuta u želju, ona je više duh nego što ga poetski govor može naslikati.
„Međurečje“ umnogome nadilazi prosek aktuelne srpske poetske produkcije. Anticipirajući najvažnije kote svoje emotivne mape, Marijana Pilipović je anticipirala i sve važne aspekte nove osećajnosti u ključu moderne poezije i večnih pitanja o dobru i zlu, ljubavi i smrti.“

Iz recenzije, Petar V. Arbutina

„Knjigu „Međurečje“ osetila sam i napisala. Ona je dar od Gospoda. Moja lepota najveća. Vera i knjiga su me naučile da volim razloge. I da ih razumem. Prodisala sam.“

Autor

Knjigu „Međurečje“ možete kupiti na sledećim prodajnim mestima:
-Delfi knjižara SKC, Kralja Milana 48, Beograd
-Vulkan Sremska, Sremska 2, Beograd

Ukoliko želite da naručite knjigu „Međurečje“, možete to učiniti jednostavnim klikom na ikonicu:

naruci